PradhanMantri.info

Amazon Quiz Answers Win Special Prize Daily 8 AM to 12 PM

Table of Contents

4.9
(551)

Amazon Quiz Answers win for today, 18 Feb 2021 and Just Play Amazon Quiz Answers Win Emporio Armani Valente Analog Black Dial Men’s Watch, Submit Correct answers in Amazon App to Win amazon quiz today, Timing of Amazon Quiz contest’s is 8 AM to 12 PM Daily.

Amazon Quiz Answers Today

Amazon Quiz Contest answers for Today 18 Feb 2021. Submit answers in Amazon App to Win Amazon Quiz. Get all the Latest Amazon Quiz Answers here. “Amazon Quiz” Hashtag is #QuizTimeMorningsWithAmazon

 

Amazon Quiz Answers for 18th February 2021

Date 18 Feb 2021
Quiz Time 8 AM to 12 PM
Amazon Quiz Answers win Prize Win Emporio Armani Valente Analog Black Dial Men’s Watch
Today’s Amazon Quiz Winners Will Declared on To be Announced
Number of Winners: 1
Available on Amazon Mobile App
Information about Today’s Amazon Quiz

Amazon Quiz Answers- Win Emporio Armani Valente Analog Black Dial Men’s Watch – (18th Feb 2021)

Question 1: Cornwall, chosen as the venue of the G7 summit 2021, is located in which country?

Advertisements

The answer is- UK

Question 2: Which of these is one of the costliest mushrooms in the world that grows in Jammu and Kashmir’s Doda district?

The answer is- Gucchi

Question 3: James Naismith, recently featured in a Google Doodle, was the inventor of which game?

The answer is- Basketball

Question 4: The mascot of which fast-food restaurant can we see in this picture?

The answer is- McDonald’s

Question 5: Who is being depicted on this US dollar bill?

The answer is- Benjamin Franklin

Amazon Quiz’s updating time of all answers is 8.02 am and you will get all the Amazon Answers in 1 second.

How to Play the Amazon Quiz?

Step 1: This is only For an Amazon App quiz offer, so we suggest you to download & install the Amazon Android or iOS app from Google Play Store or Apple’s App Store.

 

Step 2: Now open the Amazon App & Login your Amazon Account (Create an account if you do not have an existing Amazon account)

Step 3: How to go to the Amazon Quiz? Then Go to the homepage and scroll down in the Amazon app > Offers > click on Amazon Quiz 8 AM to 12 PM. Another way to go to the Amazon Quiz page is by clicking on the Menu. > Programs and Features > FunZone.

Step 4: Now just click the Amazon Quiz Banner & start the quiz by tapping the “Start” Button

Step 5: For “Amazon Quiz Answers Win” You have to answer the five questions correctly in the Daily Amazon Quiz in order to be eligible to win exciting prizes

Step 6: After answering all of today’s Amazon Quiz questions correctly, you will then be eligible for the Amazon Quiz winners’ lucky draw.

Step 7: The Amazon Quiz lucky draw winners have announced on the winner’s list declaration date

Here’s where to find the Amazon Quiz in the Amazon app for iPhone user:

 

 

Check Amazon Quiz option in the Amazon app for Android user:

 

 

Today’s Amazon Quiz Answers– Win Vivitar Telescope Refractor

🔥Which organisation has recently lauched Digital Payments Index (DPI) to capture the extent of digitisation of payments in the country?

Ans: RBI

🔥Maharana Pratap Sagar, also known as Pong Dam Lake, is located in which Indian state?

Ans: Himachal Pradesh

🔥Which French fashion designer, known for his avant-garde style and Space Age designs, passed away in late December 2020?

Ans: Pierre Cardin

🔥What is the name of this structure, said to be built by Pharoah Khafre and built out of only one block of limestone?

Ans: Sphinx

🔥In which country would you come across the 'highland pipers'?

Ans: Scotland

Play Amazon Quiz Answers Win HP Omen 15.6 inch FHD Gaming Laptop (16th Feb 2021)

Question 1: In which state is Thiruvalluvar day celebrated on the 2nd day of the Thai month?

Answer – Tamil Nadu

Question 2: What transport service was recently lauched between Chandigarh and Hisar?

Answer – Air taxi

Question 3: Prakritik Paint’- a first of its kind has recently been launched by which organisation?

Answer – Khadi and Village Industries Commission

Question 4: Which of these following things is NOT true about this flower?

Answer – They only come in one colour

Question 5: This glass is traditionally used to drink and taste which of the following alcoholic beverages?

Answer – Wine

 

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Polaroid SNAP Touch 2.0

Question 1: Which app was launched by the Ministry of External Affairs to connect with the nearly 3.12-crore strong Indian diaspora across the world?

Answer – Global Pravasi Rishta

Question 2: What was recently launched by Prime Minister Narendra Modi, that measures the actual length of a second?

Answer – National Atomic Timescale

Question 3: Who, at the age of 15, invented the tactile system for reading and writing for use by people who are blind or visually impaired?

Answer – Louis Braille

Question 4: Originated during the Italian Renaissance in the 15th century, what is this type of dance called

Answer – Ballet

Question 5: Name this Guardian of the Galaxy character who often branches out of his comfort zone to help keep the people of the universe safe

Answer – Groot

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Rs.20,000 Amazon Pay Balance

Question 1: In January 2021, India sent its 40th scientific expedition to which destination?

Answer: Antarctica

Question 2: Buta Singh, who recently passed away, held which of these posts in the Union Cabinet from 1986- 1989?

Answer: Minister of Home Affairs

Question 3: In December 2020, Zhong Shanshan became Asia’s ______ man?

Answer: Richest

Question 4: Name this genus of herbivorous lizards that are native to the tropical areas of Mexico.

Answer: Iguana

Question 5: Which popular Italian astronomer’s statue is this?

Answer: Galileo Galilei

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Oculus VR Gaming System

Question 1: 21-year-old Arya Rajendran from Thiruvananthapuram is set to become one of the youngest to hold which post in India?

Answer – Mayor of a city

Question 2: Which company launched India’s first indigenously developed pneumococcal vaccine, Pneumosil?

Answer – Serum Institute

Question 3: The sea of Galilee, the lowest freshwater lake on Earth, is located in which country?

Answer – Israel

Question 4: What is the name of this flower that represents purity and rebirth?

Answer – White Lily

Question 5: Name the brand of cars shown in Pics.

Answer – Jaguar

Amazon Today Quiz Answers [06 Feb 2021, 8AM To 12PM]

Question 1: Who was the Man of the Series in the recently concluded Test series between India and Australia?

Answer – Pat Cummins

Question 2: UNGA celebrated the first ever International Day of ______ _________ on 27 December 2020. Fill in the blanks

Answer – Epidemic Preparedness

Question 3: Which is the first private company in India to successfully test launch a homegrown rocket engine?

Answer – Skyroot Aerospace

Question 4: Which popular medium sized dog breed is this?

Answer – Golden Retriever

Question 5: Name this video game character created by Nintendo.

Answer – Mario

Amazon Today Quiz Answers [05 Feb 2021, 8AM To 12PM]

Question 1: Which political figure born on 17th January, was also a popular actor starring in movies such as Sathi Leelavati, Rajakumari and Mohini?

Answer – MG Ramachandran

Question 2: Which of these is true about the Union Budget about to be presented in 2021?

Answer – All of these

Question 3:Which of these is the name of a coastal defence exercise conducted by the Indian Navy in January 2021?

Answer – Sea Vigil- 21

Question 4: Which fact about this animal is incorrect?

Answer – A female is called a stallion

Question 5: Which ball and net sport are being played in this picture?

Answer – Lacrosse

Amazon Today Quiz Answers [07 Dec2021, 8AM To 12PM]

Question 1: The movie ‘Ginny weds Sunny’ stars Yami Gautam opposite which actor also known for his performance in Mirzapur Season 1?

The answer is- Vikrant Massey

Question 2: Longewala post, where Prime Minister Narendra Modi spent time with soldiers during Diwali, is in which Indian state?

The answer is- Rajasthan

Question 3: Masatoshi Koshiba, who passed away recently, won the Nobel Prize in Physics in 2002 for studies of which ghostly cosmic particles?

The answer is- Neutrinos

Question 4: This type of game was originally invented to teach what subject to British children?

The answer is- Geography

Question 5: Under what category is this book usually categorized?

The answer is- Self Help

Amazon Today Quiz Answers [10 Oct 2020, 8AM To 12PM]

 

Q1- Delhi’s IGI airport will now have India’s first and exclusive terminal for what?
Ans1- Private Jets

 

Q2- According to the India Happiness Report 2020, which is the happiest state in India?
Ans2- Mizoram

 

Q3: Which African country recently held a state funeral in honour of Moussa Traore, its former president?
Ans3- Mali

 

Q4-Which of these is the official premium lifestyle brand of soccer legend Lionel Messi?
Ans4- The Messi Store

 

Q5- A total of 12 faculty members of AICTE-approved institutes received the first-ever __ Best Teacher Awards 2020. Fill in the blank.
Ans5- Visvesvaraya

 

Amazon Today Quiz Answers [05 Oct 2020]

 

1) Russian research and development enterprise ‘Zvezda’ has started the manufacturing of what for ISRO’s Gaganyaan Mission?
Ans: Space Suit

 

2)The 13th edition of Aero India-21, Asia’s largest exposition of such a kind, will be held in which Indian city?
Ans: Bengaluru

 

3)Which social-media platform has launched a dedicated search prompt to prevent suicide, named #ThereIsHelp?
Ans: Twitter

 

4)Etosha National Park, recently featured in NASA observatory photographs, is located in which country?
Ans: Namibia

 

5)Which bank has launched ‘iStartup 2.0’ a comprehensive programme for start-ups?
Ans: ICICI Bank

 

Amazon Today Quiz Answers [21st September 2020]

 

Question 1 of 5:

 

Who recently became the fastest batsman in terms of balls faced to reach 3000 runs in ODIs?

 

The answer is- Glenn Maxwell

 

Question 2 of 5:

 

Which of these is an upcoming Bollywood movie starring Ishaan Khatter and Ananya Panday?

 

The answer is- Khaali Peeli

 

Question 3 of 5:

 

On 16th September, 1987 the Montreal Protocol was signed. 16th September is observed as which of these days?

 

The answer is- World Ozone Day

 

Question 4 of 5:

 

This location was used prominently in the filming of which of these movie series?

 

The answer is- The Hobbit

 

Question 5 of 5:

 

This variety of Sushi is known as Maki Sushi. What does Maki Sushi literally mean?

 

The answer is- Rolled Sushi

 

Amazon Today Quiz Answers [20th September 2020, 8AM To 12PM]

 

Q1: Name India’s Longest Serving Warship, Decommissioned Three Years Back, Which Will Soon Be Dismantled In Gujarat.
Answer 1: INS Viraat

 

Q2: According To Forbes, Who Recently Became The First Person Ever To Be Worth $200 Billion?

 

Answer 2: Jeff Bezos

 

Q3: By Beating Bradley Kahn In The US Open First Round, Who Became The First Indian Male To Win A Grand Slam Singles Match In 7 Years?

 

Answer 3: Sumit Nagal

 

Q4: Blackout, The British Motorcycle Manufacturer CCM’s New Edition Of Spitfire Bikes, Pays Tribute To Which Upcoming Marvel Film?

 

Answer 4: Black Widow

 

Q5: Robert Finster Plays The Title Role In A 2020 Austrian-German Crime Television Series, Re-Imagining Whose Life?

 

Answer 5: Sigmund Freud

 

Amazon Today Quiz Answers [16th September 2020, 8AM To 12PM]

 

  1. India and which other country were declared joint gold medal winners of the Online Chess Olympiad of 2020?
    Ans: Russia

 

2.Which automobile manufacturer has launched a Virtual Racing Championship called ‘Polo Championship’ in India?

 

Ans: Volkswagen Motorsport India

 

3.Ashwani Bhatia has been appointed by the Government of India as the managing director (MD) of which bank?

 

Ans: State Bank of India

 

4.India’s longest river ropeway project connecting the northern and southern banks of the Brahmaputra river was inaugurated in which state?

 

Ans: Assam

 

5.Hosted and organized by the Stockholm International Water Institute, what week was celebrated globally during 25-30 August??

 

Ans:World Water Week

 

Amazon Quiz Answers Win Mi Laptop | 15 September 2020

 

Q1: Which Company Has Launched The Initiative, ‘The Anywhere School’ In More Than 250 Countries Around The World?

 

Answer 1: Google

 

Q2: The Winner Of The “World’s Fastest Human Calculator” Title In 2020, Neelakanta Bhanu Prakash, Hails From Which Indian State?

 

Answer 2: Telangana

 

Q3: The IIT Alumni Council Has Signed An Agreement With Russian Universities To Build The World’s Largest And Fastest What In India?

 

Answer 3: Hybrid Quantum Computer

 

Q4: Former Paris-Saint Germain Captain, Thiago Silva Was Recently Signed By Which Premier League Club?

 

Answer 4: Chelsea

 

Q5: The World Health Organisation In August 2020 Declared Which Continent To Be Free Of Wild Poliovirus?

 

Answer 5: Africa

 

Amazon Quiz Answers Win 14 September 2020

 

Q1: Which Of These Food Items Help In Boosting Immunity?

 

Answer 1: All Of These

 

Q2: For Which Of These Exercises, Can Stairs Be Used Very Efficiently?

 

Answer 2: Split Squats

 

Q3: Who Are The Primary Music Composers Behind The Amazon Prime Series Bandish Bandits?

 

Answer 3: Shankar Ehsaan Loy

 

Q4: Which State Passed A Resolution To Include Itself In The Sixth Schedule Of The Constitution That Protects The Rights Of Tribal Folk?

 

Answer 4: Arunachal Pradesh

 

Q5: Recently, The President Of UAE Formally Ended A Law That Distinctly Boycotted Trade And Financial Agreements With Which Country?

 

Answer 5: Israel

 

Amazon Quiz Answers Win 13 September 2020

 

Q1: Kevin Mayer Stepped Down From His Position As The Chief Executive Officer Of Which Social Networking Service That’s Owned By ByteDance?

 

Answer 1: Tiktok

 

Q2: Which Country Recently Discovered A Large Natural Gas Reserve Off The Black Sea Coast?

 

Answer 2: Turkey

 

Q3: Bengaluru’s Bannerghatta Biological Park Recently Named An Elephant Calf After Which Author And Philanthropist?

 

Answer 3: Sudha Murthy

 

Q4: Which West Indies Allrounder Recently Became The First Bowler To Take 500 Wickets In T20 Cricket?

 

Answer 4: Dwayne Bravo

 

Q5: Father Gaston Roberge, Who Recently Passed Away, Set Up The Chitrabani Film Studies Institute With The Help Of Which Famous Personality?

 

Answer 5: Satyajit Ray

 

Amazon Quiz 12 September 2020 Answers – Win Ray Ban SunGlasses

 

Q1: One Young World’s Journalist Of The Year Award Recipient Neha Dixit Primarily Covers Social Issues Of Which Part Of Asia?

 

Answer 1: South Asia

 

Q2: The 2020 International Booker Prize Winning Book ‘The Discomfort Of Evening ’ Is Written In Which Language?

 

Answer 2: Dutch

 

Q3: Arjuna Award Recipient Poulami Ghatak Recently Announced Her Retirement From Which Sport?

 

Answer 3: Table Tennis

 

Q4: Chadwick Boseman Was An American Actor Most Famous For His Role As Which Marvel Superhero?

 

Answer 4: Black Panther

 

Q5: National Sports Day On 29th August Commemorates The Birth Anniversary Of An Indian Captain In Which Sport?

 

Answer 5: Hockey

 

Today’s Amazon quiz Answer contest 10 Sept 2020

 

Question 1. Kevin Mayer stepped down from his position as the chief executive officer of which social networking service that’s owned by ByteDance?

 

Answer 1: Tiktok

 

Question 2. Which country recently discovered a large natural gas reserve off the Black Sea coast?

 

Answer 2: Turkey

 

Question 3. Bengaluru’s Bannerghatta Biological Park recently named an elephant calf after which author and philanthropist?

 

Answer 3: Sudha Murthy

 

Question 4. Which West Indies allrounder recently became the first bowler to take 500 wickets in T20 cricket?

 

Answer 4: Dwayne Bravo

 

Question 5. Father Gaston Roberge, who recently passed away, set up the Chitrabani film studies institute with the help of which famous personality?

 

Answer 5: Satyajit Ray

 

Today’s Amazon quiz contest Sept 9, 2020

 

Question 1:- Shri Kuldip Singh Bhullar, Ms N. Usha and Shri Netarpal Hooda are among the winners of which award in Indian sport in 2020?
Answer 1:- Dhyan Chand award

 

Question 1:- Shri Kuldip Singh Bhullar, Ms N. Usha and Shri Netarpal Hooda are among the winners of which award in Indian sport in 2020?
Answer 2:- World Animal Protection

 

Question 3:- Which Union Territory celebrated the 59th Anniversary of its De Jure day on 16th August 2020?
Answer 3:- Puducherry

 

Question 4:- Which tech company recently introduced a product called ‘Assignments’ to help teachers around the world?
Answer 4:- Google

 

Question 5:- A teaser was recently released featuring Robert Pattinson as which of these superheroes?
Answer 5:- Batman

 

Today’s Amazon quiz contest Sept 8, 2020

 

Question 1. 20th August is celebrated as Akshay Urja diwas in India to generate awareness about the developments of what in the country?
The answer is- Renewable energy

 

Question 2. Brahmastra is an upcoming movie starring Ranbir Kapoor and Alia Bhatt. Which of these South Indian superstars also features in the movie?
The answer is- Akkineni Nagarjuna

 

Question 3. Google has recently partnered with which Indian organisation for a flood forecasting initiative?
The answer is- Central Water Commission

 

Question 4. Sawant Ajay Anant has been awarded the Arjuna Award for which of these sports?
The answer is- Equestrian

 

Question 5. In a first, India is set to launch a ferry service with which country via Kulhudhuffushi atoll?
The answer is- Maldives

 

Today’s Amazon quiz contest Sept 7, 2020

 

Question 1. Which newly set up agency will conduct a Common Eligibility Test for selection to non-gazetted posts in the central government ?
The answer is- National Recruitment Agency

 

Question 2. What is the name of the app which has recently been launched by National Highways Authority of India to monitor plantation projects?
The answer is- Harit Path

 

Question 3. 20th August is celebrated as Akshay Urja diwas in India to generate awareness about the developments of what in the country?
The answer is- Renewable energy

 

Question 4. Rani Rampal, named as a 2020 Rajiv Gandhi Khel Ratna awardee, is the captain of the Indian Women’s Team in which sport?
The answer is- Field Hockey

 

Question 5. Who attended the 5th world conference of speakers of parliament on behalf of India?
The answer is- Om Birla

 

September 6, 2020, Amazon quiz Answers

 

Question 1. Dronacharya awardee Gaurav Khanna, is the head coach of which Indian team, that has performed glorious feats in recent years?
Answer 1: Para-Badminton

 

Question 2. Ashok Lavasa, who has been named the new vice-president of the Asian Development Bank, formerly served in which of the following posts?
Answer 2: Election Commissioner

 

Question 3. Which zoo has become the second Indian zoo to house the African cheetah, the fastest land animal?
Answer 3: Mysuru zoo

 

Question 4. Which organisation has recently announced that it would deploy ‘Ninja UAVs’ for surveillance and security purposes?
Answer 4: Indian Railways

 

Question 5. Bayern Munich won the Champions League Final by defeating which of these teams?
Answer 5: Paris-Saint Germain

 

Today’s Amazon quiz contest September 4, 2020

 

Question 1. Which 20-year-old Indian badminton player will be conferred with the Arjuna award in 2020?

 

Answer 1: Satwiksairaj Rankireddy

 

Question 2. Ex-CBI officer Rakesh Asthana has been named as the Director-General of which force?

 

Answer 2: Border Security Force

 

Question 3. Which Indian state has instituted the Indira Rasoi Yojana?

 

Answer 3: Rajasthan

 

Question 4. Which of these actresses starred in the original 1991 movie ‘Sadak’ and is also starring in the sequel ‘Sadak 2’?

 

Answer 4: Pooja Bhatt

 

Question 5. After dismissing which Pakistan batsman did James Anderson reach the landmark of 600 wickets in Test cricket?

 

Answer 5: Azhar Ali

 

September 3, 2020, Amazon quiz answers

 

Question 1. By what name do we better know the peace agreement initiated on August 13, 2020, between UAE and Israel?

 

Answer 1: Abraham Accord

 

Question 2. Who is the only Paralympic gold medalist among the people to win the Rajiv Gandhi Khel Ratna award in 2020?

 

Answer 2: Mariyappan Thangavelu

 

Question 3. Pandit Jasraj, the legendary Indian classical vocalist, who recently passed away, belonged to which Gharana?

 

Answer 3: Mewati Gharana

 

Question 4. Which Indian giant recently acquired a majority stake in the e-pharma site Netmeds?

 

Answer 4: Reliance

 

Question 5. India’s first ‘air bubble’ agreement in South Asia will be established with which country?

 

Answer 5: Maldives

 

Today’s Amazon quiz contest

 

September 2, 2020, Amazon quiz answers

 

Question 1. FutureSkills, an online learning platform is run by which organisation?

 

Answer 1: NASSCOM

 

Question 2. Russell Kirsch, a computer scientist who passed away recently, is credited with inventing which of the following?

 

Answer 2: Pixels

 

Question 3. Along with France, which country initiated the International Solar Alliance?

 

Answer 3: India

 

Question 4. Which organisation has been named as the new Title Sponsor of the 2020 edition of the Indian Premier League?

 

Answer 4: Dream11

 

Question 5. Bhagat Singh Koshyari is currently serving as the Governor of Maharashtra and which other state?

 

Answer 5: Goa

 

Today Amazon Quiz Answers Win [1st September 2020, 8AM To 12PM]

 

Question 1. Recently satellite analysis, showed oil spill leaking into Blue Bay Marine Park. In which country is it located?
The answer is- Mauritius

 

Question 2. Which organisation is behind ‘Mukti Caravan’, an initiative to mobilize people against child trafficking?
The answer is- Bachpan Bachao Andolan

 

Question 3Which institute has helped scientists at ISRO come up with a novel way to make space bricks on the lunar surface using lunar soil?
The answer is- IISC

 

Question 4.Which Indian currently serves as the Chief Scientist at the World Health Organization since March 2019?
The answer is- Soumya Swaminathan

 

Question 5The newly unveiled logo of Jharkhand government accommodated which flower of bright red colour?
The answer is- Palash

 

Today Amazon Quiz Answers Win [31 August 2020, 8AM To 12PM]

 

Question 1. The Union Ministry of Tourism organised a themed webinar titled ‘Cellular Jail: Letters, Memoirs & Memories’. Where is Cellular Jail?
Answer:- Rs 50000 Pay Balance

 

Question 2. 13th August is marked every year to celebrate what feature common to Leonardo Da Vinci, Amitabh Bachchan and Lewis Carroll?
Answer:- Left handed

 

Question 3. Which Indian organisation recently organised an ‘online patriotic film festival’?
Answer:- NFDC

 

Question 4. After whom did ISRO recently name a crater on Moon, discovered by Chandrayaan-2?
Answer:- Vikram Sarabhai

 

Question 5. Work on India’s first underwater metro train project is going on in which city?
Answer:- Kolkata

 

Today Amazon Quiz Answers Win [30 August 2020, 8AM To 12PM]

 

Question 1. Which Indian cricketer along with MS Dhoni announced his retirement from international cricket in August 2020?
Answer:- Suresh Raina

 

Question 2. August 10 is dedicated to the conservation of which big cat, listed as an endangered species in the IUCN Red List?
Answer:- Lion

 

Question 3. In terms of Airplanes, _ is painted orange or bright yellow for easy discovery after a crash as it helps with investigations.
Answer:- Black Box

 

Question 4. Traditional festive sweet dish ‘Khaje’, spicy Harmal Chilli and Moira Banana from which Indian state were recently awarded GI tags?
Answer:- Goa

 

Question 5. Which country recently successfully tested the Arrow 2 missile system?
Answer:- Israel

 

 

Today Amazon Quiz Answers Win [29th August 2020, 8AM To 12PM]

 

Question 1. Who won the 70th anniversary Grand Prix held at the Silverstone circuit, the second of back to back races at the venue?

 

Answer 1: Max Verstappen

 

Question 2. After the Mysuru Rail Museum, where is the second Rail Museum set up by the South Western Railway (SWR)?

 

Answer 2: Hubballi

 

Question 3. From August 2020, India now has which of these ministries?

 

Answer 3: Ministry of Education

 

Question 4. The UN’s postal agency has released a commemorative postage stamp this year on the 40th anniversary of what?

 

Answer 4: Small Pox Eradication

 

Question 5. Finding the forgotten gems: ‘Revisiting the ________ of Matheran after 125 years’. Fill in the blanks in the name of this research paper.

 

Answer 5: Butterflies

 

 

Today Amazon Quiz Answers Win [28th August 2020, 8AM To 12PM]

 

Question 1. Skyroot Aerospace became the first successful Indian private company to build a homegrown rocket engine. Who was the rocket named after?

 

Answer 1: CV Raman

 

Question 2. Renowned poet Rahat Indori who recently passed away was known for his contributions to the poetry of which language?

 

Answer 2: Urdu

 

Question 3. MSME Minister Nitin Gadkari recently unveiled a microwave device that can disintegrate the novel coronavirus. What is it called?

 

Answer 3: Atulya

 

Question 4. Who did Joe Biden name as his running mate for Vice President in the US Presidential race?

 

Answer 4: Kamala Harris

 

Question 5. Defense Minister Rajnath Singh has recently launched the Naval Innovation and __ Organisation (NIIO). Fill in the blank.

 

Answer 5: Indigenisation

 

Amazon Today Quiz Answers Win [27th August 2020, 8AM To 12PM]

 

Question 1. Midnight Sun’ is a 2020 companion novel to which 2005 book by bestselling author Stephenie Meyer?

 

Answer:- Twilight

 

Question 2. Which state government rolled out the centralized e-commerce platform ‘YellowChain’?

 

Answer:- Nagaland

 

Question 3. Named as ‘the Air’, _ built by a company called Lucid claims to cover a distance of 832 km in a single charge.

 

Answer:- Electric Car

 

Question 4. Which cricket stadium is being renamed after late Patiala royal Maharaja Yadavindra Singh?

 

Answer:- Mullanpur Stadium

 

Question 5. In which of these countries do brothers serve as President and Prime Minister?

 

Answer:- Sri Lanka

 

Amazon Today Quiz Answers [26th August 2020, 8AM To 12PM]

 

Answer The Questions and Stand a Chance to Win OnePlus 8 pro

 

Question 1. Mauritius had declared a ‘state of environmental emergency’ due to what caused by the bulk carrier ship MV Wakashio?

 

Answer:- Oil Spill

 

Question 2. Girish Chandra Murmu is the 14th and the latest to hold which of these important positions?

 

Answer:- Comptroller and Auditor General

 

Question 3. To provide better connectivity to the people of which UT did the Prime Minister recently launch a Submarine Optical Fibre Cable network?

 

Answer:- Andaman and Nicobar Islands

 

Question 4. .In the recently released ‘Raat Akeli Hai’ as well as the movie ‘Raees’, Nawazuddin Siddiqui’s character has what profession?

 

Answer:- Police

 

Question 5. The 2nd Test match between England and Pakistan in 2020 was the shortest (in terms of balls bowled) in England in 33 years. Name the venue.

 

Answer:- Rose Bowl, Southampton

 

Amazon Quiz 25 August 2020 Answers – Win Fossil Explorist Watch

 

Question 1:- As per a recent announcement from ICC, which country will remain hosts of the 2021 Twenty20 World Cup?

 

Answer 1:- India

 

Question 2:- Which Hawkthorne headquartered company has successfully flight-tested a prototype of its Mars rocket ship that can land upright?

 

Answer 2:- SpaceX

 

Question 3:- Pettimudi Hills are located in which Indian state, where heavy rains recently caused a massive landslide?

 

Answer 3:- Kerala

 

Question 4:- Which city has been announced as the host of the 108th Indian Science Congress, to be held in January 2021?
Answer 4:- Pune

 

Question 5:– Which of these days is observed on 9th August each year to raise awareness and protect the rights of the world’s indigenous population?

 

Answer 5:- World Tribal Day

 

Amazon quiz answers today for 22nd August 2020: Win Oneplus Y Series TV

 

Q1: National Gallery of Modern Art recently organised a virtual tour to commemorate the 150th birth anniversary of which Indian artist?

 

Answer 1: Abanindranath Tagore

 

Q2: sixth August 2020 was the 75th anniversary of which of the following events?

 

Answer 2: Atomic Bombing of Hiroshima

 

Q3: With 8 wickets in the match, who was the leading wicket taker in the first Test between England and Pakistan in 2020?

 

Answer 3: Yasir Shah

 

Q4: ‘The Class of 83’ is an upcoming crime drama movie, starring which of these actors?

 

Answer 4: Bobby Deol

 

Q5: Who was the Chairman of the Drafting Committee of the Constituent Assembly formed to write the Constitution of India?

 

Answer 5: BR Ambedkar

 

Amazon Quiz Answers Win 21st August 2020

 

Question 1 of 5:

 

What did William Kirk English and Douglas Engelbart invent ?

 

The answer is- Computer Mouse

 

Question 2 of 5:

 

IIM Sirmaur recently started the academic session 2020 online with a virtual inauguration. Which state is IIM Sirmaur in?

 

The answer is- Himachal Pradesh

 

Question 3 of 5:

 

Lee Teng-hui, who recently passed away, was the first democratically elected president of which country?

 

The answer is- Taiwan

 

Question 4 of 5:

 

Name the Indian file sharing app developed by Ashfaq Mehmood Choudhary, a 17-year-old boy from Kashmir.

Advertisements

 

The answer is- Dodo Drop

 

Question 5 of 5:

 

Ebrahim Alkazi, who recently passed away, was the director of which of these institutions for 15 years?

 

The answer is- National School of Drama

 

Amazon Quiz Answers Win Amazon Pay Balance 20th August 2020

 

Wow !! Upcoming Prize Winning Amazon Quiz Answers

 

20th August Amazon Quiz Answers:

Q1: August 3 was recently celebrated in India as what day?

Answer 1: World Sanskrit Day

Q2: On August 1, 2020, Which Freedom Fighter’s 100th Death Anniversary Was Observed In India?
Answer 2: Bal Gangadhar Tilak

Q3: Beirut is the capital and largest city of which country?

Answer 3: Lebanon

Q4: Mahatma Gandhi Setu bridge over river Ganga connects the north and south of which Indian state?

Answer 4: Bihar

Q5: In August 2020 Doordarshan added to its regional bouquet, a dedicated satellite channel for which Indian state?

Answer 5: Assam

 

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Huawei P30 Pro Smartphone 19th August 2020

Question 1. Which of these is a recently released movie directed by Rajesh Krishnan starring Kunal Khemu and Gajraj Rao?

Answer:- Lootcase

Question 2. July 31st is the 25th anniversary of the first __ that took place in India in 1995.

Answer:- Mobile call

Question 3. Which city now has the reputation of being an Olympic host who has had to postpone the games twice?

Answer:- Tokyo

Question 4. Who was the first guest in the much publicised show ‘The Michelle Obama Podcast’?

Answer:- Barack Obama

Question 5. Which famous movement began on 8th August at Gowalia Tank Maidan?

Answer:- Quit India Movement

Amazon Quiz 18th August 2020 Answers – Win Samsonite Polycarbonate Suitcase

 

Question 1:- Ramniklal Ambani passed away recently. What brand of Reliance is named after his son?

 

Answer 1:- Vimal

 

Question 2:- What cargo did a special parcel train from South Central Railway recently carry from Guntur in Andhra Pradesh to Benapole in Bangladesh?

 

Answer 2:- Red Chillies

 

Question 3:- Eoin Morgan has recently set the record for hitting most sixes in international cricket as captain. Whose record did he break?

 

Answer 3:- MS Dhoni

 

Question 4:- What does WFH stand for?

 

Answer 4:- Work From Home

 

Question 5:- Which company under Project Kuiper has got US govt approval for a constellation of over 3000 satellites to improve internet connectivity?

 

Answer 5:- Amazon

 

Amazon Quiz Answers Win 7,500 Rs Pay Balance | 17th August 2020

 

Q1: Uttarakhand is planning to set up India’s first conservation center for what animal in Uttarkashi forests?
Answer 1: Snow Leopard

 

Q2: Which Famous Varanasi Born Indian Writer’s 140th Birth Anniversary Was Celebrated On July 31, 2020?
Answer 2: Munshi Premchand

 

Q3: Which former Spain and Real Madrid goalkeeper has recently announced his retirement from football at the age of 39?
Answer 3: Iker Casillas

 

Q4: BIS-Care, an app to check the hallmark and quality of any product, has been released by which organisation?
Answer 4: Bureau of Indian Standards

 

Q5:John Hume, former Northern Ireland politician who recently passed away, was a Nobel Prize winner is which category?

 

Answer 5: Peace

 

Today’s Amazon Quiz Answers Win Samsung Galaxy A31 Smartphone – 16th August 2020

 

Q1: Which of these institutions recently became India’s first DGCA-approved drone training school?
Answer 1: Bombay Flying Club

 

Q2: Which Is The Only Country Where ‘Sumo’ Is Practiced Professionally?
Answer 2: Japan

 

Q3: Aditya, a ferry operating between Vaikkom and Thavanakkadavu in Kerala, runs entirely on what?
Answer 3: Solar power

 

Q4: Greenlights is a memoir of which Academy Award-winning actor, filled with raucous stories, outlaw wisdom, and lessons learned the hard way?
Answer 4: Matthew McConaughey

 

Q5: PM Modi jointly inaugurated the new Supreme Court building of which country on July 30, 2020?
Answer 5: Mauritius

 

https://youtu.be/qOap1YOLfcY

 

Today’s Amazon Quiz Answers Win Oneplus Y Series TV – 15th August 2020

 

The first woman to hold a Cabinet Rank in the Indian government Rajkumari Amrit Kaur, held which Ministry?

 

The answer is- Minister of Heath

 

The world celebrated this 25th July as the 100th birth day of Rosalind Franklin, known for her contributions to the discovery of what?

 

The answer is- Molecular structure of DNA

 

Which young revolutionary, along with Prafulla Chaki, attempted to assassinate a British judge, Magistrate Douglas Kingsford?

 

The answer is- Khudiram Bose

 

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Sony 1000XM3 – 14th August 2020

 

Which of these veteran all rounders who played for the Knight Riders from 2011-2013, recently retired?

 

The answer is- Rajat Bhatia

 

Defense Institute of Advanced Technology (DIAT) has developed what medical bed isolation system to combat COVID-19?

 

The answer is- Aashray

 

Which body involving 5 nations held it’s 6th Environment Minister’s meeting on 30th July?

 

The answer is- BRICS

 

Anil Murali the legendary actor who passed away at the age of 51 was a veteran in which film industry?

 

The answer is- Malayalam

 

The Barakah nuclear power plant, the first nuclear power station in the Arabian Peninsula, is located in which country?

 

The answer is- UAE

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Fossil Explorist Watch

The movie ‘Raat Akeli Hai’ features which of these actors playing the role of inspector Jatil Yadav?

 

The answer is- Nawazuddin Siddiqui

 

Bathynomus raksasa is the name of the 14 legged sea cockroach recently discovered by researchers in which ocean?

 

The answer is- Indian Ocean

 

The third unit of the Kakrapar Atomic Power Project (KAPP-3) recently achieved its ‘first criticality’. Which Indian state is it in?

 

The answer is- Gujarat

 

Which smartphone recently became the first ever phone in the world to be launched via an Augmented Reality event?

 

The answer is- One Plus Nord

 

Lalji Tandon, who recently passed away at 85, was the presiding governor of which state?

 

The answer is– Madhya Pradesh

 

Today’s Amazon Quiz Answers Win Rs.50,000 Amazon Pay Balance

 

Question : 1 Grant Imahara, who passed away recently, was the co-host of which popular science TV show on the Discovery Channel?

 

The answer is- MythBusters

 

In a recent Star Sports Survey, MS Dhoni beat Sourav Ganguly by a narrow margin in the poll for which category?

 

The answer is- Best Captain

 

26th July is observed in India , as _ Vijay Diwas, in commemoration of a famous Indian military triumph.

 

The answer is- Kargil

 

In an upcoming movie, based on which scientist is Ethan Hawke playing the title role, with Kyle MacLachlan playing the role of Edison?

 

The answer is- Nikola Tesla

 

38 year old Roshni Nadar is the CEO & Chairperson of which Indian company?

 

The answer is- HCL

 

Today’s Amazon Quiz Answers Win Samsung M30s

 

Question 1 Jack Charlton, who recently passed away, was a member of which 1966 FIFA World Cup winning team?

 

The answer is- England

 

Question 2 In which city is the Sri Padmanabhaswamy Temple located?

 

The answer is- Thiruvananthapuram

 

Question 3: What is the name of the comet discovered by NASA, which is said to be visible to the naked eye in the month of July?

 

The answer is- Neowise

 

Question 4 : 22nd July is observed globally as ____ approximation day. Fill in the blanks.

 

The answer is- Pi

 

Question 5: Pakistan recently allowed which country to send goods to India using the Wagah border from July 15?

 

The answer is- Afghanistan

 

Today’s Amazon Quiz Answers Win Samsonite Polycarbonate Suitcase

 

Question 1A very rare ‘Golden Tabby’ tiger has recently been spotted in which National Park?

 

The answer is- Kaziranga National Park

 

Question 2: An ‘Astronomical Unit’ is defined as the mean distance between which two objects in space?

 

The answer is- Earth and Sun

 

Question 3: The role of Kolkata based IAS officer, Paritosh Bannerji is being played by Jisshu Sengupta in which upcoming film?

 

The answer is- Shakuntala Devi

 

Question 4. To celebrate which film’s anniversary did Deepika Padukone change her Instagram and Twitter names to ‘Veronica’, her character in the film?

 

The answer is- Cocktail

 

Question 5. The Court of Arbitration for Sport recently overturned which team’s 2 year suspension from European Football tournaments?

 

The answer is- Manchester City FC

 

Today’s Amazon Quiz Answers Win Samsung Galaxy Note 10

 

Question 1. In which Indian state is ‘Rewa Solar Power Plant’, one of the largest single-site solar power plants in India, located?

 

Answer 1: Madhya Pradesh

 

Question 2. CBSE has partnered with which tech giant to deliver courses on digital safety and online well-being?

 

Answer 2: Facebook

 

Question 4. Which famous rapper recently claimed he is running for President of Unites States in 2020?

 

Answer 4: Kanye West

 

Question 5. Which Indian boxer has recently become World No. 1 in the 52kg weight category in the AIBA rankings?

 

Answer 5: Amit Panghal

 

Samsung Galaxy Note 10 Mobile Phone Information

 

Technical Details

 

OS Android
RAM 8 GB
Batteries 1 Lithium ion batteries required. (included)
Item model number SM-N970FZKDINS
Wireless communication technologies Bluetooth, WiFi Hotspot
Connectivity technologies GSM, 4G, 3G, 2G, WCDMA, TDD, FDD, LTE
Special features Ultrasonic Fingerprint sensor, Dual SIM, Accelerometer, Hall sensor, GPS, Barometer, Gyro sensor, RGB light sensor, Video Player, Geomagnetic sensor, Music Player, Proximity sensor
Display technology Corning Gorilla Glass,1080 x 2280 pixels, 19:9 ratio (~401 ppi density), HDR10+
Other display features Wireless
Other camera features 12MP
Form factor Touchscreen Phone
Weight 168 Grams
Colour Aura Black
Battery Power Rating 3500 Unknown modifier
Whats in the box Handset, S-Pen, Non-removable Battery Included, Earphones, Travel Adapter, USB Cable and User Manual
Manufacturer Samsung
Item Weight 168 g
Product Dimensions 15.1 x 0.8 x 7.2 cm

 

Today’s Amazon Quiz Answers Win Bose Soundsports Headphones

 

Which country, recently in news due to elephant deaths, is home to almost a third of African elephants?

 

The answer is- Botswana

 

Institute of Liver and Biliary Sciences in Delhi is the host of India’s first ________ , launched very recently.

 

The answer is- Plasma Bank

 

For the first time ever which Grand Prix opened the F1 calendar with a closed door event?

 

The answer is- Austrian Grand Prix

 

In Gujarat, Dhanvantri Rath services has been launched to provide what kind of services to the people?

 

The answer is- Healthcare

 

Today’s Amazon Quiz Answers Win Rs. 50,000 Amazon Pay Balance

 

Question 1 : The Singer Laren museum in Amsterdam announced the theft of the 1884 painting ‘Spring Garden’ by which famous artist?

 

Answer- Van Gogh

 

Question 2: Defence Minister Rajnath Singh released a book titled ‘Invincible’ on which former Indian minister?

 

Answer- Manohar Parrikar

 

Question 5: Which of these upcoming movies starring Akshay Kumar, is a remake of the famous Tamil horror movie Kanchana?

 

Answer- Laxmmi Bomb

 

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Samsung M30s

 

Question 1 : Using the new ‘Crew Dragon’ spacecraft which organisation announced plans to send 3 tourists to the International Space Station in 2021?

 

Answer- SpaceX

 

Question 2: Time Magazine recreated whose famous 1963 speech at the Lincoln Memorial, through virtual reality?

 

Answer- Martin Luther King Jr

 

Question 3: Which state has launched a program called ‘Jalasathi’ to ensure supply of safe drinking water to all inhabitants of the state?

 

Answer- Odisha

 

Question 5: Rex Harrison and Eddie Murphy have both played this doctor who can talk to animals. Who played the same role in the recent movie Dolittle?

 

Answer- Robert Downey Jr

 

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Acoustic Guitar

 

Question 1 : Who is known as the ‘Waterman of India’ and is renowned for his conversational efforts in bringing back many rivers, and increasing the water table level in Rajasthan?

 

Answer – Dr. Rajendra Singh

 

Question 2 : The recently discovered Craspedotropis gretathunbergae is a species of what animal?

 

Answer – Snail

 

Question 3: Which five-time Grand Slam champion announced her retirement from tennis at the age of 32?

 

Answer – Maria Sharapova

 

Question 4 : Jungle Cry‘ is about 12 underprivileged children from Odisha who went on to win the U14 World Cup in which sport?

 

Answer – Rugby

 

Today’s Amazon quiz contest Win Win a Bose 700 Bluetooth Headphones

 

July 17 2020 Amazon quiz answers

 

Question 1. ‘Prisoner 46664’, often used as a reverential title for Nelson Mandela, comes from the number assigned to him at which prison?

 

Answer 1: Robben Island

 

Question 2. The number ‘0’ does NOT have an equivalent in Roman numerals.

 

Answer 2: TRUE

 

Question 3. In 2019, Jayshree Vyas became the first independent woman director appointed by which stock exchange?

 

Answer 3: Bombay Stock Exchange

 

Question 4. What is the capital of Norway?

 

Answer 4: Oslo

 

Question 5. What phrase coined by Desmond Tutu did Nelson Mandela use to describe South Africa?

 

Answer 5: Rainbow Nation

 

Amazon Quiz 16 July 2020 Answers – Win Rs.15000 Pay Balance

 

Q1. Swami Vivekanada was a monk and one of the most celebrated spiritual leaders of India. He worked tirelessly towards betterment of the society, in servitude of the poor and needy. What is his real name?

 

Answer 1: Narendra Nath Datta

 

Q2. What is the name of India’s first manned space flight project?

 

Answer 2: Gaganyaan

 

Q3. Who among them recently won the World Rapid Chess Championship in the women’s category? (Hint: She was born in Andhra Pradesh)

 

Answer 3: Koneru Humpy

 

Q4. Which Hindi word was chosen as the ‘Oxford Hindi Word of 2019’ by the Oxford University Press?

 

Answer 4: Samvidhaan

 

Q5. _________ Day is celebrated in honour of Swami Vivekananda’s birthday. (Fill in the blank)

 

Answer 5: National Youth Day

 

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Apple iPhone XR – 15th July 2020

 

Q1. India recently announced plans to procure 21 MiG-29 fighter jets from which nation under its latest defense deal?

 

Answer 1: Russia

 

Q2. Which Indian organisation has recently started the broadcast of its first ever Sanskrit ‘news magazine’ program – Sanskrit Saptahiki?

 

Answer 2: All India Radio

 

Q3. Recently, Jai Ram Thakur announced that his state __________ is the first in the country where all households have LPG gas connections.

 

Answer 3: Himachal Pradesh

 

Q4. Dragon Boat Festival is a traditional holiday in which country, that occurs near the summer solstice?

 

Answer 4: China

 

Q5. Which Indian actress is slated to join the star cast of Keanu Reeves’ ‘Matrix 4’?

 

Answer 5: Priyanka Chopra

 

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Bose soundport headphones

 

Question 1 of 5:

 

‘Bhonsle’ which won the Best Director award at the Asian Film Festival Barcelona in 2019, stars which of these actors, as Ganpath Bhonsle?

 

The answer is- Manoj Bajpayee

 

Question 2 of 5:

 

Which of these is one of the Indian vaccine candidates for COVID- 19 that is going into human trials?

 

The answer is- ZyCov-D

 

Question 3 of 5:

 

Mubarak Mandi Palace, currently an administrative building for the local government, was the erstwhile home of the royals from which place?

 

The answer is- Jammu and Kashmir

 

Question 4 of 5:

 

Lin Dan, who recently annouced his retirement, is a two times Olympic gold medal winner in which sport?

 

The answer is- Badminton

 

Question 5 of 5:

 

Purple Pebble Pictures is a film production company established by which Indian actress?

 

The answer is- Priyanka Chopra

 

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Rs 50000 Amazon Pay – 13 July 2020

 

Question 1 of 5:

 

Invented by and named after Japanese botanist Akira Miyawaki, the ‘Miyawaki Method’ is a unique technique to do what?

 

The answer is- Grow forests

 

Question 2 of 5:

 

Recently ISRO’s Mangalyaan sent images of the biggest moon of Mars. What is it called?

 

The answer is- Phobos

 

Question 3 of 5:

 

The Hagia Sophia museum is located in which city?

 

The answer is- Istanbul

 

Question 4 of 5:

 

It has been announced that the Dehing Patkai Wildlife Sanctuary will soon get National Park Status. In which state is it located?

 

The answer is- Assam Question 5 of 5:

 

Which of these cricketers is captaining the home side in the first Test since the COVID-19 induced hiatus?

 

The answer is- Ben Stokes

 

Today’s Amazon Quiz Answers- Win MI A3 – 12 July 2020

 

Question 1 of 5:

 

What is the name of the longest ever freight train- 2.8 kms long, recently started by the Indian Railways?

 

The answer is- Shesh Naag

 

Question 2 of 5:

 

Which country just completed the BeiDou constellation, one of four global navigation networks alongside GPS, GLONASS and Galileo?

 

The answer is- China

 

Question 3 of 5:

 

Which Indian oganisation is licensed to build Sukhoi Su-30MKI, and has completed production of more than 270 fighters?

 

The answer is- HAL

 

Question 4 of 5:

 

Which Indian cricketer was named as the country’s ‘Most Valuable Player’ (MVP) of the 21st century by Wisden?

 

The answer is- Ravindra Jadeja Question 5 of 5:

 

Which apparel company launched a campaign around Black Lives Matter called, “For Once, Don’t Do It”?

 

The answer is- Nike

 

 

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Fender Acoustic Guitar – 11 July 2020

 

Question 1:. Himachal Pradesh, Uttarakhand, Sikkim, Arunachal Pradesh and Ladakh – all share a border with which of these countries?

 

Answer 1: China

 

Question 2. Which former RBI governor has been conferred with the first Prof. P C Mahalanobis Award in Official Statistics for lifetime achievements?

 

Answer 2: C Rangarajan

 

Question 3. Which European capital city recently had a public dinner at a 1600-ft-long table to celebrate the end of their COVID-19 lockdown period?

 

Answer 3: Prague

 

Question 4. What is the name of the proposed orbiter to Venus by the ISRO to study the surface and atmosphere of the planet?

 

Answer 4: Shukrayaan-1

 

Question 5. Which German striker recently announced his retirement, after scoring in his last game for VFB Stuttgart?

 

Answer 5: Mario Gomez

 

Today’s Amazon Quiz Answers- Win GoPro Hero 8 – 10 July 2020

 

Question 1: Which country is helping Bhutan set up the 600MW Kholongchhu Hydro Electric Project?

 

The answer is- India

 

Question 2: The Amazon Prime series ‘Breathe: Into the Shadows’ stars which of these Bollywood actors?

 

The answer is- Abhishek Bachchan

 

Question 3: Recently inducted by the Indian Navy, after which mythical character is the indigenously developed anti-torpedo decoy system named?

 

The answer is- Maareech

 

Question 4: Which global tech firm was the latest to pick up a stake in Jio Platforms for INR 1,894.50 crore?

 

The answer is- Intel

 

Question 5: Which country’s Revolutionary Guards Corps plans to establish a permanent military base in the Indian Ocean by March 2021?

 

The answer is- Iran

 

Today’s Amazon Quiz Answers- Win Rs 50000 Amazon Pay – 9 July 2020

 

Question: 1 Who recently became the third Indian to get inducted into the Elite Panel of ICC Umpires?

 

The answer is- Nitin Menon

 

Question: 2 Which carmaker’s share price recently crossed $1,000, making it worth more than Ford, General Motors, Honda and Fiat Chrysler put together?

 

The answer is- Tesla

 

Question 3 : Jean Castex has been named the new Prime Minister of which country, following the resignation of Edouard Philippe?

 

The answer is- France

 

Question 4 : Who was the first recipient of the Filmfare Best Choreography Award?

 

The answer is- Saroj Khan

 

Question 5 : Energia Space Corporation of which country recently announced its plans for taking the first tourist on a spacewalk by 2023?

 

The answer is- Russia

 

Today’s Amazon Quiz Answers 8 July – Win Vivo S1

 

1 Which cricketer was recently declared the best Indian Test batsman in the last 50 years in a poll conducted by Wisden India?

 

Ans: Rahul Dravid

 

Question: 2 In the US, on July 2nd, the Civil Rights Act of 1964 prohibiting discrimination on basis of race was signed by which President?

 

Lyndon B Johnson

 

Question: 3 Which movie released in July 2019, is based on the mathematician Anand Kumar?

 

Super 30

 

Question: 4 Cary Joji Fukunaga is the director of the 25th installment in which film franchise?

 

James Bond

 

Question: 5 Name the Indian Union Minister of Health and Family Welfare who launched India’s first mobile I-Lab for COVID-19 testing?

 

Dr Harsh Vardhan

 


 

Amazon Quiz Answers and Win Vivo S1 Mobile Phone Information

 

Size: 4GB + 128GB

 

OS Android
RAM 4 GB
Item Weight 177 g
Product Dimensions 16 x 0.8 x 7.5 cm
Batteries: 1 Lithium ion batteries required. (included)
Item model number vivo 1907
Wireless communication technologies Bluetooth, WiFi Hotspot
Connectivity technologies 2G, GSM, (B2/3/5/8), 3G, WCDMA, (B1/5/8), 4G, TDD, LTE, (B38/40/41), FDD, (B1/3/5/8)
Special features Dual SIM, GPS, Music Player, Video Player, Accelerometer, Ambient Light sensor, Proximity sensor, E-compass, Virtual Gyroscope,Fingerprint
Display technology 6.38 inches, 99.9 cm2,1080 x 2340 pixels, 19.5:9 ratio (~404 ppi density) Always-on display
Other camera features 8MP
Form factor Touchscreen Phone
Weight 177 Grams
Colour Skyline Blue
Battery Power Rating 4500
Whats in the box Handset, Earphones (XE160), USB Cable, USB Power Adapter, SIM Ejector, Protective Case, Protective Film (applied) and Documentation

 

Today’s Amazon Quiz Answers 7 July – Win Samsonite Polycarbonate Suitcase

 

The birth anniversary of which Indian statistician is celebrated as The National Statistics Day on June 29?

 

The answer is- PC Mahalanobis

 

Jim Carrey starred as Dr Robotnik, the primary antagonist in which 2020 movie?

 

The answer is- Sonic the hedgehog

 

Question: Which country has extended the freeze on issuance of ‘Green Cards’ for new immigrants, till the end of the current Calendar Year?

 

The answer is- USA

 

Recently which country experienced an earthquake of a magnitude over 7, with the temblor hitting the southern state of Oaxaca?

 

The answer is- Maxico

 

The Tri-Service contingent of the Indian Armed Forces took part in the World War II Victory Day Parade in which country on June 24?

 

The answer is- Russia

 

Today’s amazon quiz answers and Win Samsonite Polycarbonate Suitcase Details:-

 

Price: ₹ 22,190.00

 

 

Amazon Quiz Answers Today 05 July 2020 – Win Samsung Galaxy M30 – Answers

 

Q1. Which country’s parliament on 27th June 2020, picked veteran opposition leader Micheál Martin as their Prime Minister?

 

Answer 1: Ireland

 

Q2. Which of these clubs recently sealed the League title for the 2019-20 season, its first since the Premier League’s inception in 1992?

 

Answer 2: Liverpool

 

Q3. LParvez Jamasji, a military veteran who recently passed away, was awarded __ for gallantry during the 1971 Indo-Pakistan war.

 

Answer 3: Vir Chakra

 

Q4. According to the USCIS in April 2020, close to 68% of US H1B Visa registrations for FY21 were from which country?

 

Answer 4: India

 

Q5. The guitar played by which musician during his 1993 MTV Unplugged performance was recently auctioned off at a record price of $6 Million?

 

Answer 5: Kurt Cobain

 

Today’s Amazon quiz Answer win Samsung Galaxy M30 Mobile Phone Information

 

Technical Details

 

OS Android 8.1
RAM 4 GB
Item Weight 172 g
Product Dimensions 15.9 x 0.9 x 7.5 cm
Batteries: 1 Lithium ion batteries required. (included)
Item model number SM-M305FZBDINS
Wireless communication technologies Bluetooth;WiFi Hotspot
Connectivity technologies 4G, 3G, 2G, GSM, WCDMA, LTE, FDD, TDD
Special features Dual SIM, GPS, Music Player, Video Player, Accelerometer, Fingerprint sensor, Gyro sensor, Geomagnetic sensor, Proximity sensor
Display technology 16M color support
Device interface – primary Touchscreen
Other camera features 13 MP (Main), 5 MP (Ultra Wide), 5 MP (Live Focus), 16 MP (Front)
Form factor Touchscreen Phone
Weight 172 Grams
Colour Gradation Blue
Battery Power Rating 5000
Whats in the box Handset, Travel Adapter, USB Cable, Ejection Pin and User Manual

 

Check previous Amazon quiz answer:

 

Today’s Amazon Quiz Answers: 3 July 2020

 

July 3, 2020, Amazon quiz answers:-

 

Question 1: Which famous cricketer, born on July 8, led India to two consecutive Champions Trophy/ ICC Knockout finals?

 

Answer 1: Saurav Ganguly

 

Question 2: Which Chicago-based brand has announced its entry into the Indian market with an extensive range of car care products?

 

Answer 2: Turtle Wax

 

Question 3: Assessment Of Climate Change Over The Indian Region’, is a national report prepared under the aegis of which Ministry?

 

3: Ministry of Earth Sciences

 

Question 4. What is the nickname given to the fossil found in 2011 from Antarctica, considered to be the largest soft-shell egg ever discovered?

 

4: The Thing

 

Question 5. The Baghjan oil field, which has recently been in the news for a fire, and has been asked to close down production, is in which state?

 

Answer 5: Assam

 

Amazon Quiz answers today Prize

 

If you win Amazon quiz Answer today then you will get Bose 700 Bluetooth Headphones.
Here is the Technical Specification of this product:-

 

Brand Bose
Model 794297-0100
Model Name Noise cancellation
Model Year 2019
Item Weight 249 g
Product Dimensions 5.1 x 16.5 x 20.3 cm
Batteries: 1 Lithium Polymer batteries required. (included)
Item model number 794297-0100
Hardware Interface 3.5mm Audio
Additional Features 11 Level of Noise cancellation
Included Components Headphones 700, USB Charging Cable, Audio Cable and Carrying Case
Number Of Items 1
Headphones Form Factor On Ear
Battery Average Life 20 Hours
Batteries Included Yes
Batteries Required Yes
Battery Cell Composition Lithium Ion
Connector Type Bluetooth
Material Stainless Steel
Includes Rechargable Battery Yes
Includes AC Adapter No

 

2 July 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers- Win Rs.5,000 Amazon Pay Balance

 

Question 1 of 5:

 

Which Indian footballer who received the Indian Player of the Year in 1993, 1997 and 1999 has been recommended for Padma Shri this year?

 

Ans- IM Vijayan

 

Question 2 of 5:

 

The movie ‘Dil Bechara‘ based on ‘The Fault in Our Stars’ stars which of these late actors?

 

Ans: Sushant Singh Rajput

 

Question 3 of 5:

 

Which famous sportsperson born on July 5th, has won a silver medal each at the Olympics, Asian Games and Commonwealth Games?

 

The answer is- PV Sindhu

 

Question 4 of 5:

 

What is the name of the new experimental app introduced by Google for users to share and curate interesting stuff?

 

The answer is- Keen

 

Question 5 of 5:

 

Malala Yousafzai, the youngest person ever to win the Nobel Peace Prize, recently completed her degree from which university in UK?

 

The answer is- University of Oxford

 

Here is Top 10 winner name Amazon Quiz Answers Win ₹5,000 Amazon Pay Balance On 02 July 2020

 

S.No Name Price
1 Vijay Kumar Singh Rs 5000 Amazon Pay Balance
2 MD Saifur Rahman Rs 5000 Amazon Pay Balance
3 NityaNand Rs 5000 Amazon Pay Balance
4 Prachi Rs 5000 Amazon Pay Balance
5 Sandeep saini Rs 5000 Amazon Pay Balance
6 Pradeep Tandan Rs 5000 Amazon Pay Balance
7 Mohit Kumar Rs 5000 Amazon Pay Balance
8 Ashish Rs 5000 Amazon Pay Balance
9 Sahansha Rs 5000 Amazon Pay Balance
10 Sarvesh Abhisekhi Rs 5000 Amazon Pay Balance
Top 10 Amazon Quiz Answers Win

 

Past Amazon Quiz: Questions & Answers

 

July 1, 2020, Amazon Win Quiz Answers: Amazon Quiz Answers Win- Apple iPhone XR on 1st July 2020

 

Question 1. Which famous Music Director born on 27th June was known popularly by the nickname ‘Pancham’?

 

Answer 1: RD Burman

 

Question 2. Which day celebrated annually on 30th June was co-founded by astrophysicist and famed musician Dr. Brian May?

 

Answer 2: World Asteroid Day

 

Question 3. As per Forbes real time Billionaire list, which Indian recently soared into the top 10, based on a sharp rise in net worth?

 

Answer 3: Mukesh Ambani

 

Question 4. The GWM group is China’s largest SUV and pick up manufacturer. What is the full form of GWM?

 

Answer 4: Great Wall Motors

 

Question 5. ‘Swarg ka Dwaar’ is the last episode of which Amazon Prime series?

 

Answer 5: Paatal Lok

 

Read more: Check Here About digital India News

 

Amazon Quiz Winners List 

 

You Can Check Amazon Quiz Winners from Below List. Select quiz you participated and check your name in Winners List. Amazon Quiz Winners are Also Intimated by Amazon Via Mail.

 

Last 3 days Amazon Quiz Winners:

 

 

Try Your Luck within 2 Minute and Win Amazon quiz Contest in August 2020

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 551

No votes so far! Be the first to rate this post.

Exit mobile version